Moms: inkl. exkl.

Bästsäljare

KÖPVILLKOR

 

Beställning 

Alla beställningar sker via vår Internetbutik, www.vvs-klimat.se. Vi tar inte emot beställningar på något annat sätt, såsom e-post, telefon, eller fax (Om inte du eftersöker en specialprodukt, eller saknar något på vår hemsida). VVS-klimat.se behandlar personuppgifter i enlighet med med nuvarande lagstiftning. Du kan läsa mer om vår integritets och datapolicy här

 

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. För att få handla på vvs-klimat.se krävs att du fyllt 18 år.

Fraktfritt vid order över 3000 SEK. Vid order under 3000 kr tillkommer en fraktavgift på 99 kr inklusive moms.

Vi samarbetar med Klarna Checkout för att erbjuda dig ett enkelt sätt att betala. När du lagt din beställning skapas automatiskt ett underlag för en faktura som skickas till din e-postadress när varorna skickas från oss. 

 

Leveranser/ leveranstid 

Vi levererar normalt från vårt lager 2-5 arbetsdagar efter det att vi mottagit/registrerat din beställning/betalning.

Vi använder oss av Postnord MyPack för leverans av paket till privatpersoner. Om din order väger mer än 18kg kommer du att bli kontaktad av Postnord för hemleverans. Väger din order mindre än 18 kg kommer din order att levereras till närmsta Postnord utlämningsställe. Det är köparens ansvar att tillse att adressen, e-post och mobilnummer som användes vid beställningen är rätt, samt att tillse att leveransen hämtas ut hos det ombud transportören nyttjar.

Om du handlar som företag till en byggarbetsplats kommer vi att leverera med direktbil till arbetsplats. OBS: Kräver att det finns någon på plats för signering under arbetstid. 

 

Garanti

Utöver de rättigheter du som konsument har genom Konsumentköplagen och Distans- och hemförsäljningslagen omfattas vissa varor av produktgaranti från leverantören. Vid fel som täcks av garantin ska varan repareras utan kostnad för dig.

Vi använder oss av en mängd olika serviceställen beroende på leverantör och typ av produkt. Kontakta oss så hjälper vi dig se till att varan skickas till rätt serviceställe.

Vid vissa unika tillfällen ser vi till att en reparatör skickas ut för hembesök. Om en reparatör skickas ut i anmälda garantiärenden och inga fel kan konstateras måste vi via våra leverantörer debitera dig de kostnader som eventuellt uppstår. Detta gäller även i de fall då du orsakat skadan själv som vid till exempel felmontering eller handhavandefel.

Kom ihåg att spara fakturan då den fungerar som garantibevis. Om betalning skett genom något av våra andra alternativ måste du istället spara kvittot som du får via e-post i samband med att din vara levereras, den fungerar i dessa fall som garantibevis.

VVS-Klimat.se står inte för några tredjeparts kostnader som uppstått i samband med garantiärenden.

 

Ångerrätt

Konsument


För privatpersoner följer VVS-Klimat.se Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har kunden rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Vid åberopande av ångerrätt står du som kund för returfrakten.

Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler innehåller ett antal bestämmelser som begränsar rätten att utnyttja ångerrätten. VVS-klimat.se uppmärksammar härmed dig som kund att enligt 5 § gäller inte ångerrätt om avtalet avser: "en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel". Ångerrätten gäller ej vid avtal 11 § punkt 4 som avser: "för en vara som snabbt kan försämras eller bli för gammal". Exempel på sådana varor är växter, golv och batterier. I enlighet med Lag (2005:59) 2 kap. § 1 gäller ej returrätt på varor och ordervärde som understiger 400 kr inklusive moms och frakt (sista mening tillagd 2019-01-29).

Om du som kund vill ångra ett köp ska detta meddelas VVS-Klimat inom 14 dagar. Anmälan om önskad retur görs via e-mail till kundtjanst@vvs-klimat.se

Om du som kund inte önskar använda dig av e-mail, kan konsumentverkets standardblankett användas. Blanketten finns att hämta i denna länk. Denna kan du sedan skicka via e-mail till kundtjanst@vvs-klimat.se eller postalt till vår postadress längst ner på sidan. 

Du som kund har rätt att undersöka varan innan eventuell retur. Undersökningen ska göras med försiktighet och ej mer omfattande än nödvändigt.
Har varan hanterats i större omfattning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess funktion eller egenskaper kommer VVS-klimat debitera dig som kund för värdeminskningen på produkten. Detta gäller även emballaget.

Vi ber er att returnera varan i originalförpackning. Varan ska också returneras komplett om inget annat är överenskommet med VVS-Klimat.se

När returnerad vara är åter VVS-Klimats eller vår leverantörs lager återbetalas varans belopp inklusive eventuella leveranskostnader. Dock tillkommer fraktkostnad för returen. Vid retur av del av order återbetalas inte leveranskostnad. På det belopp som återbetalas har VVS-Klimat.se rätt att göra avdrag för värdeminskning. Värdeminskning uppstår när varan brukats mer än vad som är nödvändigt för att fastställa varans egenskaper. Om varan returnerats skadad eller på annat sätt brukats så att ångerrätten ej kan tillämpas kommer den returnerade varan ej att återbetalas och köparen står för returkostnad och eventuellt återsändning om varan önskas åter.

VVS-Klimat.se återbetalar beloppet senast 14 dagar från det att varan är åter VVS-Klimats eller leverantörs lager. Återbetalningen görs via den betalningsmetod som valdes vid köpet. För närvarande använder vi oss av Klarna som betaltjänstleverantör och kommer att sköta återbetalningen genom att kreditera dig via Klarna. 

Spara alltid följesedeln tills returen är godkänd av VVS-Klimat.se.

Vid retur från kund till VVS-Klimat.se, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.
Om du ej är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår. Detta gäller även paket som levereras till utlämningsställe och som ej har lösts ut. Du debiteras returkostnad för respektive produktgrupp för outlöst paket som gått i retur.

 

Företag

I de fall som näringsidkare handlar hos VVS-Klimat.se så tillämpas Köplagen. Om returrätt ges enligt köplagen kan returavdrag på 15 % av varans värde tillkomma utöver kostnad för returfrakt.

 

Avbeställning


VVS-Klimat AB arbetar alltid för att minimera leveranstiderna och ofta behandlas din beställning av oss direkt efter att du har genomfört ditt köp. På grund av den korta leveranstiden är det därför inte möjligt att göra en avbeställning efter lagd order. Däremot har du möjlighet att returnera din försändelse till oss direkt hos ditt ombud, när du har mottagit din försändelse. 

Avbeställning av icke lagervara vilken köpts in speciellt för kund är ej möjlig .

 

Ej mottagen order

Om du inte hämtar ut ditt paket, eller inte är anträffbar vid leverans till en adress kommer du att bli debiterad för eventuell returfrakt.

 

Returer

Kontakta alltid VVS-Klimat innan du påbörjar en retur.

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt (reklamation) eller om vi har packat fel (kontakta oss på kundtjänst). 

Returer ska skickas enligt instruktionerna bifogade i din order. 

När du utnyttjar din ångerrätt/returrätt:

1. Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte installera eller använda varan och i förekommande fall ej bryta förpackningen. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

2. Beställningsvaror som är tillverkade efter order går ej att avboka.

3. Återbetalning sker med Klarna med en kreditering av din faktura eller en återbetalning till ditt kort.

4. En avgift på 500:- tas ut för återsändning eller skrotning av ej godkänd retur.

5. Retur av specialbeställda produkter måste först accepteras av fabrikant. Om fabrikant godkänner retur tillkommer utöver nämnda avdrag, de eventuella avdrag och fraktkostnader som fabrikanten i fråga debiterar.

 

Lagerstatus

VVS-Klimat förlitar sig på leverantörer och deras lagerstatus. I sällsynta fall kan en produkt som normalt är en lagervara hos vår leverantör vara slut. I detta fall kommer vi att informera dig så snart som möjligt för att hitta en lösning.

Vidare är VVS-klimat inte skyldig att tillhandahålla produkt som utgått ur sortimentet eller som inte längre finns tillgänglig även om du har beställt sådan. VVS-klimat försöker i dylika fall alltid hitta en likvärdig produkt/ersättningsvara.

Skulle VVS-klimat inte lyckas hitta likvärdig vara hävs köpet och hela orderbeloppet betalas tillbaka. Lagervara som är restnoterad vid lagd order skickas omgående efter den kommit in på vårt supportlager.

 

Transportskador

(uppdaterad 2019/01)

Vid transportskada - måste anmälas till VVS-Klimat.se direkt vid mottagandet av godset. Det är viktigt att ni inte installerar produkten när den är skadad. 

Med Transportskada (synlig) menas:
- Skada som upptäcks vid godsmottagning.
- Synliga skador på emballaget
- Signerad fraktsedel av chaufför och dig som kund med notering att godset är skadat.

Du som kund behöver maila in följande underlag till kundtjanst@vvs-klimat.se för att kunna anmäla din transportskada:
- Ordernummer för det skadade godset
- Bilder på det skadade godset (se instruktioner nedan)
- Kopia på den signerade fraktsedeln, bild eller PDF.

Vid dold skada

Med Dold skada menas:
- Skada som upptäcks vid uppackning som inte synts vid godsmottagning.
- Inga synliga skador på emballage.

Du som kund behöver maila in följande underlag till kundtjanst@vvs-klimat.se för att kunna anmäla din dolda skada.
- Ordernummer för det skadade godset
- Bilder bifogade på det skadade godset (se instruktioner nedan)

Instruktioner för bilder:
o Adresskortet på godset i närbild
o Etiketten på artikeln (RSK, benämning och serienummer måste gå att läsa)
o Godset i sin helhet inklusive emballage/pall på alla sidor (kortsidor och långsidor)
o Skadan i närbild
o Är produkten i en låda, öppna lådan och ta bild på hur det ser ut inuti.
o Ta ur den skadade produkten ur emballage och ta bilder på den skadade produkten samt emballaget separat.

Varför behöver vi all den här informationen och alla bilder? 

Eftersom skadan uppstått under transport ligger bevisbördan på VVS-Klimat.se och vår kund (du) som leveransmottagare. För att vi (VVS-Klimat.se), och i nästa led du, ska kunna få kompensation av fraktbolaget kräver de den här informationen. 

I övrigt hänvisas till AA VVS 96 (allmänna bestämmelser avseende vvs- och va-material).

 

Information

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, textfel, fel i information, samt fel i specifikation och mått, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster, samt prisfel.

Vi reserverar oss för uppenbara prisfel efter import av prisfiler.

Vid frågor kring produkter kontakta oss på kundtjanst@vvs-klimat.se

 

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

 

Vill du komma i kontakt med oss?

 

Telefon (vardagar 10-17 med lunchstängt 12-12.30): 031562100

e-mail: kundtjanst@vvs-klimat.se

Postadress: 

VVS-Klimat I Sverige AB

Box 11304

404 27

Göteborg