Moms: inkl. exkl.

Bästsäljare

 

KÖPVILLKOR

 

Beställning 

Alla beställningar sker via vår Internetbutik, www.vvs-klimat.se. Vi tar inte emot beställningar på något annat sätt, såsom e-post, telefon, eller fax. Vi förbehåller oss rätten att logga ditt IP-nummer vid beställning. vvs-klimat.se behandlar personuppgifter i enlighet med PUL (Personuppgiftslagen)

 

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.För att få handla på vvs-klimat.se krävs att du fyllt 18 år.

Fraktfritt vid order över 3000 SEK gäller i Sverige. Vid order under 3000 kr tillkommer en fraktavgift på 169 kr.

Vi samarbetar med Klarna Checkout för att erbjuda dig ett enkelt sätt att betala. När du lagt din beställning skapas automatiskt ett underlag för en faktura som skickas till din e-postadress när varorna skickas från oss. 

 

Leveranser/ leveranstid 

Vi levererar normalt från vårt lager 2-5 arbetsdagar efter det att vi mottagit/registrerat din beställning/betalning.

En förutsättning är dock att man kan ta sig till er adress med lastbil, dvs vägen måste vara farbar. Om det inte går att ta sig till er med lastbil kan ni avtala tid med chauffören för möte på annan plats. Små försändelser skickas med posten. Tillägg kan förekomma vid färjor samt leverans till öar.

Transportbolaget behöver 1-3 arbetsdagar för att distribuera paketet till ombudet. I de fall varan är restnoterad eller måste beställas från leverantör kan leveranstiden vara längre. Detta anges av de arbetsdagar av inleveranstid angivet lagersaldot, de är de dagar vår leverantör gett som leveranslöfte, vår inleveranstid. I sällsynta fall kan varor även från leverantör vara restnoterade, detta åtgärdas vartefterhand och skulle artikeln ha utgått, kontaktar vi dig som kund för att komma överens om vidare åtgärder. Notera att alla våra leveranstider är utskrivna i arbetsdagar.

Vid leverans av gods som är skrymmande eller tyngre än vad DSV accepterar kommer godset att skickas till DSV närmaste terminal alternativt att det blir utkört av DSV . Detta kan ta något längre tid än 1-3 dagar på vissa orter i Sverige.

Det är kundens ansvar att tillse att varorna är levererade innan arbete påbörjas, vi påtar oss inget ansvar för stillestånd m.m.

Alla leveranser sker med förvald leverantör, vanligtvis DSV. Det är köparens ansvar att tillse att adressen, e-post och mobilnummer som användes vid beställningen är rätt, samt att tillse att leveransen hämtas ut hos det ombud transportören nyttjar.

 

Garanti

Alla varor innefattas av VVS-Klimats leverantörers garantivillkor.

Du som konsument har tre års reklamationsrätt på ursprungsfel, enligt konsumentköplagen.

Ett ursprungsfel kan vara ett fabrikationsfel eller något annat fel som kan härledas till produkten från tillverkningen. Dock måste du som kund alltid kunna bevisa att felet fanns på produkten från början.

Vid reklamation ersätter vi kostnader för frakt samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamationen.

Garantin gäller inte utanför Sverige.

Om reservdelar skall skickas utanför Sverige tar vi betalt för frakt samt hantering med posten..

 

Ångerrätt  

För privatpersoner följer VVS-Klimat.se Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har kunden rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Vid åberopande av ångerrätt står du som kund för returfrakten.

Läs fullständiga ångerrättsvillkor här

 

Avbeställning


VVS-Klimat AB arbetar alltid för att minimera leveranstiderna och ofta behandlas din beställning av oss direkt efter att du har genomfört ditt köp. På grund av den korta leveranstiden är det därför inte möjligt att göra en avbeställning efter lagd order. Däremot har du möjlighet att returnera din försändelse till oss direkt hos ditt ombud, när du har mottagit din försändelse. 

Avbeställning av icke lagervara vilken köpts in speciellt för kund är ej möjlig .

 

Ej mottagen order

Om du ej är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår. Detta gäller även paket som levereras till utlämningsställe och som ej har lösts ut. Du debiteras returkostnad för respektive produktgrupp för outlöst paket som gått i retur.

 

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt (reklamation) eller om vi har packat fel (kontakta oss på kundtjänst).
Returer ska skickas som företagspaket och inte mot postförskott (då hämtas de ej ut, ingår ej i våra rutiner).

När du utnyttjar din ångerrätt/returrätt:

1. Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte installera eller använda varan och i förekommande fall ej bryta förpackningen. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

2. Beställningsvaror går ej att avboka.

3. Varor som är beställningsvara och ej finns på vårt huvudlager gäller ingen ångerrätt på.

4. I normala fall återbetalar vi inom 14 dagar vid retur, utnyttjande av ångerrätt eller reklamation, förutsatt att vi mottagit varan.

5. Returer till lager med värde under 500:- godkänns inte.

6. En avgift på 500:- tas ut för återsändning eller skrotning av ej godkänd retur.

7. Retur av specialbeställda produkter måste först accepteras av fabrikant.

Om fabrikant godkänner retur tillkommer utöver nämnda avdrag, de eventuella avdrag och fraktkostnader som fabrikanten i fråga debiterar.

På alla returer debiteras en returkostnad på 20 % .

 

 

Lagerstatus

vvs-klimat förbehåller sig rätten att korrigera eventuella felaktigheter i lagerstatus och leveranstid i efterhand.

Vidare är vvs-klimat inte skyldig att tillhandahålla produkt som utgått ur sortimentet eller som inte längre finns tillgänglig även om du har beställt sådan. VVS-klimat försöker i dylika fall alltid hitta en likvärdig produkt/ersättningsvara.

Skulle vvs-klimat inte lyckas hitta likvärdig vara hävs köpet och hela orderbeloppet betalas tillbaka. Lagervara som är restnoterad vid lagd order skickas skickas omgånde efter den kommit in på vårt supportlager.

 

Transportskador

Kontrollera alltid godset direkt vid ankomst. Synliga skador måste anmälas till chauffören/utlämningsstället direkt vid leverans. Därefter kan du göra en reklamation via vår hemsida på "Kundtjänst – Reklamation”.

Alla skador skall anmälas till VVS-Klimat inom sju (7) arbetsdagar.,

Köparen får inte åberopa att varan är felaktig om han/hon inte inom nedan angivna tidsfrister lämnar säljaren meddelande om felet (reklamationen).

I övrigt hänvisas till AA VVS 96( allmänna bestämmelser avseende vvs- och va-material).

 

Information

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, textfel, fel i information, samt fel i specifikation och mått, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster samt prisfel.

Vi reserverar oss för uppenbara prisfel efter import av prisfiler.

Vid frågor kring produkter kontakta oss på info@vvs-klimat.se

vvs-klimat.se (VVS-Klimat AB) frånskriver sig alla krav på ersättning från kund till följd av fel information på vår sida.

 

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.