Moms: inkl. exkl.

Bästsäljare

Produkter   » Värme » Nibe » Nibe Varmvattenberedare » Produkt
PEM Slang


PEM Slang

PEM-RÖR, PN 10

PEM-rör. Levereras i ring, med blå stripe.

Uponor tryckrörssystem PE80 har utvecklats för transport av tryckvatten, spillvatten och gas. Svarta rör med blå stripes är avsedda för tryckvatten, svarta rör med rödbruna stripes för spillvatten och gula rör för transport av gas.

Systemet tillverkas av polyeten, ett mycket flexibelt plastmaterial som är enkelt att arbeta med.

Polyeten är mycket slagtåligt även vid låg temperatur. Vid temperaturer över 20 °C måste arbetstrycket reduceras för att önskad livslängd ska uppnås. Se diagram på sidan 7.3.16

Beteckningarna PEL, PEM och PEH syftade på materialets densitet. L för låg, M för medelhög och H för hög densitet. I dag anges materialet med sin brotthållfasthet. PE80-materialet har en brotthållfasthet som är lägst 8 MPa vid 50 års konstant belastning.

PE80-rör levereras i dimensionsområdet från Ø 16 till Ø 110 mm. Rören skarvas i första hand med elsvetsning, men de kan också skarvas med stumsvetsning eller med mekaniska skarvar.

Före elsvetsningen måste den oxiderade ytan på röret tas bort. Detta görs genom att man skrapar röret med t.ex. en rotationsskrapa eller en skarstensskrapa. Svetsade skarvar är draghållfasta, och på grund av materialets höga fl exibilitet kan systemet installeras med ett minimum av rördelar eftersom det är lätt att böja röret i mjuka kurvor.

Uponor tryckrörssystem PE80 har hög brotthållfasthet och klarar hård mekanisk påverkan. Det gör systemet beständigt mot tryckstötar och trycksvängningar, och det kan också ta upp stora sättningar.

PE80-systemet är mycket korrosionssäkert och har god beständighet mot de fl esta lösningsmedel, syror, baser och oljor. Se kemikaliebeständighetstabellen i kapitlet ”Material och livslängd”. 

PE80 tryckrör har slät insida, vilket ger låg friktion. Rören är också mycket slitstarka och därmed beständiga mot partiklar i de media som ska transporteras. För den hydrauliska dimensioneringen kan du använda tryckfallsnomogrammet 7.3.9 eller ett Colebrook-friktionsförlustdiagram.

Uponor PE80 tryckrörssystem tillverkas i dimensionsområdet från Ø 16 till Ø 110 mm och i tryckklassen PN 12,5.

PEM Slang

Mer information: Uponor tryckrörssystem PE80
Uponor

Andra har också köpt

från 79 SEK
från 149 SEK
279 SEK
RSK-nr: 2435346
309 SEK
RSK-nr: 2435945
  Plaströrskopplingen passar til...
från 89 SEK
  Rörisolering värmeisolering 13...
80 SEK/st
  För PEM-rör.
26 SEK/ST

Tillbaka